Динамічний сегмент

12 вересня 2016

​У Грузії під егідою Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO) з 7 по 9 вересня 2016 року відбулася перша Глобальна конференція, присвячена розвитку винного туризму, у якій взяла участь завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу нашого університету Дарія Басюк, яка є виконавчим директором Асоціації сприяння розвитку винного та гастрономічного туризму в Україні.

У роботі конференції, сесії якої пройшли в Тбілісі і Кахетії, головному виноградарському регіоні Грузії, взяли участь 250 делегатів із 44 країн. «Винний туризм – динамічний сегмент із величезними можливостями диверсифікації попиту. У випадку Грузії, потенціал сегмента добре відомий, і ми дуже раді провести в цій країні першу Глобальну конференцію по винному туризму», - заявив Генеральний секретар UNWTO Талеб Ріфаї, який урочисто відкрив форум. «Це величезна подія в житті нашої країни з точки зору зміцнення міжнародного іміджу Грузії як колиски виноробства та туристичної дестинації», - заявив прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі, вітаючи проведення конференції.

Грузія вважається одним із основних осередків виникнення виноградної лози і батьківщиною культурного виноградарства. На території країни виявлені артефакти, що відносяться до IX-X тисячоліть до нашої ери. Також у Грузії збережені понад 500 видів культурних сортів виноградної лози. Найстаріший грузинський традиційний метод приготування вина у великих глиняних глечиках - квеврі - внесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

    НОВИНИ